Example:

Who is Sachin Tendulkar Know everything about it.

Who is Sachin Tendulkar: Welcome to my blogs! In this post we know about Who is Sachin Tendulkar and Sachin Tendulkar Gk Quiz Questions in English.

Read Also : Mahendra Singh Dhoni Related GK Questions

Q1.Who is Sachin Tendulkar?
A. Acter
B. Director
C. Comedian
D. Cricketer

Ans: Cricketer

Q2. When was Sachin Tendulkar born?
A. 14 February 1970
B. 10 March 1974
C. 24 April 1973
D. 30 April 1975

Ans: 24 April 1973

Q3.When did Sachin Tendulkar debut in cricket?
A. 14 February 1970
B. 10 March 1974
C. 24 April 1973
D. 15 November 1989

Ans: 15 November 1989

Sachin Tendulkar’s debut in Test Cricket was on 15 November 1989.

Q4.Sachin Tendulkar’s debut in cricket against which country ?
A. West Indies
B. Pakistan
C. Australia
D. England

Ans: Pakistan

Who is Sachin Tendulkar Know everything about it.
Who is Sachin Tendulkar Know everything about it.

Q5.What is the full name of Sachin Tendulkar?
A. Sachin Patil
B. Tendulkar Sachin
C. Sachin Ramesh Tendulkar
D. None of These

Ans: Sachin Ramesh Tendulkar

Q6.Where was Sachin Tendulkar born?
A. Nagpur
B. Wardha
C. Mumbai
D. Pune

Ans: Mumbai

Q7.What is the nickname of Sachin Tendulkar?
A. Little Master
B. God of Cricket
C. Master Blaster
D. All above

Ans: All above

Sachin Tendulkar GK Question

Q8.Who is the wife of Sachin Tendulkar?
A. Ashmita Arora
B. Swati Tendulkar
C. Anjali Tendulkar
D. None of these

Ans; Anjali Tendulkar

Q9.When did Sachin Tendulkar get married?
A. 12 April 1980
B. 25 August 1985
C. 24 May 1995
D. 10 May 1995

Ans: 24 May 1995

Q10.How many children does Sachin Tendulkar have?
A. One
B. Two
C. Three
D. Four

Ans: Two

Sachin has two children ,Sara and Arjun Tendulkar

Q11.What is the father’s name of Sachin Tendulkar?
A. Vikram Ahuja
B. Ramesh Tendulkar
C. Abhijeet Singla
D. None of these

Ans: Ramesh Tendulkar

Q12.What is the profession of Ramesh Tendulkar?
A. Teacher
B. Politics
C. Poet & Novelist
D. Comedian

Ans: Marathi Poet & Novelist

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top