Example:

GK Questions with Answers about Mahendra Singh Dhoni

GK Questions with Answers in Mahendra Singh Dhoni: Welcome to my blogs! In this post, we will learn about Mahendra Singh Doni GK Questions with Answers in English and Hindi. Mahendra Singh Dhoni is the Indian Captain, and he is also known as Captain Cool and Mahi. He is CSK’s most successful captain in his career. Now we are going to write about his GK questions related to his life and career.

Table of Contents

Q1.Who is Mahendra Singh Dhoni?
A. Cricketer
B. Politician
C. Industrialist
D. Actor

Ans: Cricketer

Q2.When Mahendra Singh Dhoni was born?
A. 15 January 1980
B. 07 July 1981
C. 15 August 1985
D. 30 March 1986

Ans: 07 July 1981

Q3.What is the birthplace of Mahendra Singh Dhoni?
A. Garhwal
B. Mumbai
C. Ranchi
D. Nainital

Ans: Ranchi

GK Questions with Answers about Mahendra Singh Dhoni
GK Questions with Answers about Mahendra Singh Dhoni

Must Read: Swami Vivekanand GK Questions with Answers

Q4.What is the nickname of Mahendra Singh Dhoni?
A. Mahi
B. Captain Cool
C. Thala
D. Above all

Ans: Above all

The nickname of dhoni is Mahi, captain Cool and Thala .

Q5.What is the jersey number of MS Dhoni in ODIs and T20?
A. 5
B. 7
C. 10
D. 12

Ans: 7

Quiz on MS Dhoni with answers

Q6.Who is the wife of Mahendra Singh Dhoni ?
A. Minakshi
B. Sakshi
C. Anushka
D. Bipasha

Ans: Sakshi

Q7.What is the name of Dhoni’s farmhouse?
A. Vara
B. Kailashpati
C. Venkateshpati
D. Shubhpati

Ans: Kailashpati

Q8.What is MS Dhoni’s daughter’s Name?
A. Simran
B. Mini Sakshi
C. Ziva
D. Ziya

Ans: Ziva

Q9.When did MS Dhoni honour the Major Dhyan Chand Khel Ratna Award ?
A. 2004
B. 2007
C. 2008
D. 2010

Ans: 2007

Q10.When did MS Dhoni debut in International cricket?
A. 10 January 2004
B. 23 December 2004
C. 15 February 2005
D. 20 March 2006

Ans: 23 December 2004

Dhoni’s debut in International Cricket against Bangladesh on December 23, 2004.

Q11.Which IPL team did MS Dhoni captain for the entire duration of his IPL career?
A. Mumbai Indians
B. Chennai Super Kings
C. Delhi Capitals
D. Gujrat Titans

Ans: Chennai Super Kings

Q12.When did Mahendra Singh Dhoni played first ODI ?
A. 2002
B. 2004
C. 2005
D. 2010

Ans: 2004

Q13.When did Mahendra Singh Dhoni played first test match?
A. 2002
B. 2004
C. 2005
D. 2010

Ans: 2005

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top