Example:

100+ Bihar GK Questions with Answers in English for kids

Bihar GK Questions

Q18.Bihar Diwas is celebrated on?
A. 01 January
B. 10 February
C. 22 March
D. 05 April

Table of Contents

Ans: 22 March

Q19. Where is located Bihar High Court ?
A. Muzaffarpur
B. Patna
C. Gaya
D. Bhagalpur

Ans: Patna

Q20. There are how many subdivision in bihar ?
A. 10
B. 20
C. 50
D. 101

Ans: 101

Q21. There are how many division in bihar ?
A. 5
B. 9
C. 10
D. 20

Ans: 9

Q22. There are how many block in bihar ?
A. 100
B. 200
C. 300
D. 534

Ans: 534

Q23.How many University in Bihar ?
A. 10
B. 15
C. 20
D. 28

Ans: 28

Q24. What is literacy rate of Bihar ?
A. 25%
B. 50%
C. 60%
D. 61.80%

Ans: 61.80%

Q25. What is male ratio in Bihar as per 2011 census ?
A. 850
B. 900
C. 910
D. 918

Ans: 918

Q26. In which state in India has highest sex ratio ?
A. Bihar
B. Jharkhand
C. Karnataka
D. Kerala

Ans: Kerala has highest sex ratio 929 female per 1000 Males.

Bihar General Knowledge

Q27. What is title song of Bihar ?
A. Padharo ji
B. Jai Bharat jai Bihar
C. Mere Bharat Ke Kanthahar
D. Jai Hind Jai Bharat

Ans: Mere Bharat Ke Kanthahar

Q28. Where is the world-famous Nalanda University?
A. Gaya
B. Daltongaj
C. Rajgir
D. Nawada

Ans: Rajgir

Q29.What is the national food of Bihar?
A. Roti Saag
B. Rice Curry
C. Liiti Chokha
D. Khichdi

Ans: Liiti Chokha

Q30. What is the folk song of Bihar?
A. Shadi geet
B. Vivah geet
C. Ropnigeet
D. Chhath geet

Ans: Ropnigeet

Q31. What is the nickname of Bihar?
A. Land of the forest
B. Land of Nature
C. Land of Monasteries
D. Land of resources

Ans: Land of Monasteries

Q32. Which city is beautiful in Bihar?
A. Sitamarhi
B. Darbhanga
C. Madhubani
D. Aurangabad

Ans: Madhubani

Q33.What is the main festival of Bihar?
A. Durga Pooja
B. Diwali
C. Chhath Puja
D. Holika dahan

Ans: Chhath Puja

Q34.What is the state sweet of Bihar?
A. Rasgulla
B. Rasmalai
C. Malpua
D. Jalebi

Ans: Malpua

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top